woensdag 27 juni 2012

Facebook verandert je e-mailadres!

Terugzetten is gelukkig simpel


Sinds gisteren staat bij ieder Facebook account het “@facebook.com” e-mailadres als standaard ingesteld. De sociaalnetwerksite heeft dit zonder te vragen op ieder profiel veranderd. 

Mailtjes die naar jouw persoonlijke Facebook-adres worden verstuurd, komen tussen andere Facebook privé berichten te staan en niet in een aparte mailbox. Facebook heeft al in 2010 haar eigen gratis e-maildienst geïntroduceerd, maar tot gisteren was het gebruik hiervan optioneel en stond je eigen persoonlijke e-mailadres als standaard ingesteld. Gisteren heeft Facebook dit bij iedereen gewijzigd.

Met het veranderen van de e-mailadressen hebben ze echter geen rekening gehouden met de privacy-instellingen van je vorige e-mailadres. Je Facebook-mail is standaard publiek en voor iedereen te bekijken. Als je hier nu echt geen behoefte aan hebt en je graag je eigen of geen e-mailadres op je profiel hebt staan, is dat makkelijk in te stellen. Het @facebook.com e-mailadres helemaal verwijderen is nog niet mogelijk.

1. Ga naar je persoonlijke Facebook tijdlijn en klik daar je op ‘Informatie bijwerken’











2. Vervolgens op ‘bewerken’ bij ‘Contactgegevens’. 
















3. Hier staan jouw e-mailadressen. Rechts kun je instellen welke je wilt weergeven.


















1 opmerking:

  1. Dank voor de tip. Jammer is alleen dat je het FB voor jezelf zichtbaar kunt maken en je eigenlijke e-mail niet op je eigen tijdlijn kan plaatsen. Deze blijft verborgen......

    BeantwoordenVerwijderen