donderdag 28 juni 2012

10 tips voor een goede mobiele website

Slechte mobiele ervaring kan klanten kosten!


Het percentage bezoekers dat via een smartphone of tablet websites bezoekt is de afgelopen jaren enorm gestegen. En ik verbaas me erover, dat veel ondernemers hier niet op in spelen!

Gewone en mobiele websites verschillen namelijk grafisch en inhoudelijk erg veel van elkaar. De mobiele internetgebruiker heeft een kleiner scherm en een tragere internetverbinding. Veel mobiele bezoekers storen zich aan het langzaam laden van websites en dit kan er natuurlijk voor zorgen dat zij op zoek gaat naar een concurrerende site!

Het is dus van belang een website te hebben die er goed uitziet op de browser van een mobiele telefoon. Hieronder heb ik in tien punten beschreven waar je op moet letten als je ook de mobiele internetgebruiker wil bereiken.

1. Houd de site snel en eenvoudig

De mobiele gebruiker is vaak onderweg en heeft weinig tijd. Op een mobiel moet de site dus snel laden en zal de tekst goed en eenvoudig leesbaar moeten zijn.

2. Zorg voor eenvoudige navigatie

De mobiele bezoeker wil zijn informatie snel kunnen vinden. Een duidelijke en overzichtelijke navigatie is hierdoor essentieel. 

3. Houd rekening met het gebruikersgemak

Iedereen bedient zijn smartphone of tablet met de vingers en met name met de duimen. Een mobiele site dient ook geschikt te zijn voor mensen met grotere handen.

4. Is de site goed leesbaar?

Bij sites met slecht of nauwelijks leesbare informatie zijn mobiele gebruikers snel verdwenen. Niet alleen teksten met de juiste grootte, maar ook tekst die goed leesbaar is in een slecht verlichte omgeving is belangrijk.

5. Altijd en overal online

Een mobiele internetgebruiker is onderweg. De site dient dus altijd en overal toegankelijk te zijn. Vanaf elke smartphone in iedere stand.

6. De juiste conversie

Om de mobiele bezoeker daar te krijgen waar je wil, moet je zorgen dat het gemakkelijk is om snel contact op te nemen of iets te kopen.

7. Lokale en regionale kracht ontwikkelen

Juist lokale informatie wordt door consumenten op hun telefoon opgezocht. Horeca, een bloemenwinkel of het dichtstbijzijnde tankstation. Een goede mobiele site zorgt dat ze naar je toe komen.

8. Een goede synergie tussen mobiel en desktop

We gebruiken dagelijks meerdere schermen (smartphone, tablet, laptop, desktop). De overgang tussen deze verschillende schermen en websiteversies zullen een goede aansluiting op elkaar moeten hebben.

9. Automatisch doorsturen naar de mobiele site

Een website kan d.m.v. een speciale code herkennen of de bezoeker een smartphone, tablet of desktop gebruikt. Afhankelijk van het apparaat wordt de juiste versie van de website getoond. 

10. Verzamel feedback en optimaliseer

De bezoeker is de belangrijkste reden voor het slagen van een mobiele site. Luister en leer van hen. Durf te vragen wat hun ervaringen zijn en blijf optimaliseren.

Met bovenstaande punten hoop ik je meer inzicht te hebben gegeven over het belang van een mobiele website. En als je nog vragen hebt of advies wil over hoe je je website mobielvriendelijker maakt, kijk dan eens op PromApp.nl of ContactApp.nl

Veel succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten