dinsdag 12 juni 2012

Facebook ‘Dislike’-knop zorgt voor problemen


Vind ik NIET leuk!


Veel mensen vragen zich af waarom de Dislike button er nog niet is. Facebook heeft daar een heel duidelijk antwoord op: “Dit komt omdat Facebook vindt dat de mogelijkheden voor misbruik te groot zijn. Er zijn verschillende manieren waarop een afkeer zou kunnen worden geïnterpreteerd. Het moet namelijk niet zo zijn dat pestkoppen en homofoben een Dislike-knop kunnen gebruiken om iemand lastig te vallen.”

Duidelijk lijkt mij…

Nu ontvang ik (en velen met mij) de afgelopen weken dagelijks meerdere verzoeken op Facebook, waarin ik word opgeroepen om de Facebook Dislike button te installeren. “Lekker makkelijk, dan kan je ook dingen niet leuk vinden”

Als ik iets NIET leuk vind zijn het dit soort app-verzoeken!

Maar ik zal je uit de droom helpen; personen die de Facebook Dislike-knop denken te installeren, verspreiden in hun netwerk automatisch dit verzoek en installeren een gevaarlijk  javascript op hun computer!

Wanneer je op de link klikt waarmee je “zogenaamd” de Facebook Dislike button kunt activeren, wordt je gevraagd de bewuste gevaarlijke code te kopiëren naar je adresbalk. En ja hoor, het kwaad is geschiedt. Hiermee forward je het scamware-bericht naar al je vrienden. Nu zijn er dus al miljoenen mensen met de “Enable Facebook Dislike Button” in aanraking geweest.

NIET INSTALLEREN DUS!

O ja, “Wie heeft mijn profiel op FB bekeken” is een zelfde soort scamware bericht!


2 opmerkingen:

  1. Mee eens. Al was het om het sociaal technische aspect. Iets leuk vinden kent weinig twijfel, op de enkele eikel na. Iets niet leuk vinden is dusdanig omvangrijk interpreteerbaar dat het nogal wat ruimte laat voor discussies. Doe dat lekker echt sociaal, face 2 face. Scheelt een hoop digitale emotie, welke feitelijk niet bestaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mee eens! Bedankt voor je opmerking!

    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen