zaterdag 30 juni 2012

Verboden voor Tweets!

LinkedIn zet streep door Twitter

Door: Frank Mulder

Eindelijk is het dan zover; LinkedIn is gestopt met het automatisch plaatsen van Tweets.

Sinds 29 juni 2012 worden er geen tweets meer geplaatst tussen de updates van LinkedIn. Zoals ik in deze blog al aangaf ben is voorstander van deze optie.


Wanneer je nu nog je "tweets" op LinkedIn wil plaatsen moet je andersom gaan werken. Maak een LinkedIn update en activeer de optie om deze ook op Twitter te plaatsen.

Onderstaand de nieuwe Twitter instellingen op je LinkedIn profiel. Zoals je kunt zien zullen ook de tweets met de hashtags (#li en #in) niet meer geplaatst worden.


Nu krijgen we dus meer LinkedIn updates op Twitter....

Voor mij blijft het hetzelfde, gebruik elk kanaal waar en voor bedoeld is en maak dus aparte LinkedIn updates en Tweets.

Ben jij ook blij met deze verbetering?

donderdag 28 juni 2012

10 tips voor een goede mobiele website

Slechte mobiele ervaring kan klanten kosten!


Het percentage bezoekers dat via een smartphone of tablet websites bezoekt is de afgelopen jaren enorm gestegen. En ik verbaas me erover, dat veel ondernemers hier niet op in spelen!

Gewone en mobiele websites verschillen namelijk grafisch en inhoudelijk erg veel van elkaar. De mobiele internetgebruiker heeft een kleiner scherm en een tragere internetverbinding. Veel mobiele bezoekers storen zich aan het langzaam laden van websites en dit kan er natuurlijk voor zorgen dat zij op zoek gaat naar een concurrerende site!

Het is dus van belang een website te hebben die er goed uitziet op de browser van een mobiele telefoon. Hieronder heb ik in tien punten beschreven waar je op moet letten als je ook de mobiele internetgebruiker wil bereiken.

1. Houd de site snel en eenvoudig

De mobiele gebruiker is vaak onderweg en heeft weinig tijd. Op een mobiel moet de site dus snel laden en zal de tekst goed en eenvoudig leesbaar moeten zijn.

2. Zorg voor eenvoudige navigatie

De mobiele bezoeker wil zijn informatie snel kunnen vinden. Een duidelijke en overzichtelijke navigatie is hierdoor essentieel. 

3. Houd rekening met het gebruikersgemak

Iedereen bedient zijn smartphone of tablet met de vingers en met name met de duimen. Een mobiele site dient ook geschikt te zijn voor mensen met grotere handen.

4. Is de site goed leesbaar?

Bij sites met slecht of nauwelijks leesbare informatie zijn mobiele gebruikers snel verdwenen. Niet alleen teksten met de juiste grootte, maar ook tekst die goed leesbaar is in een slecht verlichte omgeving is belangrijk.

5. Altijd en overal online

Een mobiele internetgebruiker is onderweg. De site dient dus altijd en overal toegankelijk te zijn. Vanaf elke smartphone in iedere stand.

6. De juiste conversie

Om de mobiele bezoeker daar te krijgen waar je wil, moet je zorgen dat het gemakkelijk is om snel contact op te nemen of iets te kopen.

7. Lokale en regionale kracht ontwikkelen

Juist lokale informatie wordt door consumenten op hun telefoon opgezocht. Horeca, een bloemenwinkel of het dichtstbijzijnde tankstation. Een goede mobiele site zorgt dat ze naar je toe komen.

8. Een goede synergie tussen mobiel en desktop

We gebruiken dagelijks meerdere schermen (smartphone, tablet, laptop, desktop). De overgang tussen deze verschillende schermen en websiteversies zullen een goede aansluiting op elkaar moeten hebben.

9. Automatisch doorsturen naar de mobiele site

Een website kan d.m.v. een speciale code herkennen of de bezoeker een smartphone, tablet of desktop gebruikt. Afhankelijk van het apparaat wordt de juiste versie van de website getoond. 

10. Verzamel feedback en optimaliseer

De bezoeker is de belangrijkste reden voor het slagen van een mobiele site. Luister en leer van hen. Durf te vragen wat hun ervaringen zijn en blijf optimaliseren.

Met bovenstaande punten hoop ik je meer inzicht te hebben gegeven over het belang van een mobiele website. En als je nog vragen hebt of advies wil over hoe je je website mobielvriendelijker maakt, kijk dan eens op PromApp.nl of ContactApp.nl

Veel succes!


woensdag 27 juni 2012

Facebook verandert je e-mailadres!

Terugzetten is gelukkig simpel


Sinds gisteren staat bij ieder Facebook account het “@facebook.com” e-mailadres als standaard ingesteld. De sociaalnetwerksite heeft dit zonder te vragen op ieder profiel veranderd. 

Mailtjes die naar jouw persoonlijke Facebook-adres worden verstuurd, komen tussen andere Facebook privé berichten te staan en niet in een aparte mailbox. Facebook heeft al in 2010 haar eigen gratis e-maildienst geïntroduceerd, maar tot gisteren was het gebruik hiervan optioneel en stond je eigen persoonlijke e-mailadres als standaard ingesteld. Gisteren heeft Facebook dit bij iedereen gewijzigd.

Met het veranderen van de e-mailadressen hebben ze echter geen rekening gehouden met de privacy-instellingen van je vorige e-mailadres. Je Facebook-mail is standaard publiek en voor iedereen te bekijken. Als je hier nu echt geen behoefte aan hebt en je graag je eigen of geen e-mailadres op je profiel hebt staan, is dat makkelijk in te stellen. Het @facebook.com e-mailadres helemaal verwijderen is nog niet mogelijk.

1. Ga naar je persoonlijke Facebook tijdlijn en klik daar je op ‘Informatie bijwerken’











2. Vervolgens op ‘bewerken’ bij ‘Contactgegevens’. 
















3. Hier staan jouw e-mailadressen. Rechts kun je instellen welke je wilt weergeven.


















zaterdag 23 juni 2012

Facebook vraagt om je telefoonnummer

Hou je account veilig


Een Facebook-profiel bevat erg veel privacy gevoelige informatie. Neem bijvoorbeeld je naam, geslacht, leeftijd en interesses. Maar ook een overzicht van al je “vrienden”, zij zijn op hun beurt snel geneigd berichten van andere vrienden te openen. Daarom is het voor hackers en spammers dus erg interessant om Facebookaccounts te kraken en vanuit privéaccounts berichten te versturen!

Facebook is een nieuwe veiligheidscampagne gestart. Er wordt hierin bijvoorbeeld gevraagd om je telefoonnummer. Volgens Facebook is je telefoonnummer namelijk nodig om je eventueel een nieuw wachtwoord te sturen, wanneer je dit bent vergeten.

Het zal de aankomende weken voor kunnen komen dat Facebook op je profielpagina een link naar de 'security tips'-pagina toont. Op deze pagina tref je informatie aan over hoe je je op Facebook beter kunt beschermen tegen scam-berichten, maar ook wat een sterk wachtwoord is.



Mocht je andere vragen hebben, laat het dan even weten.

Wij helpen je graag!

woensdag 20 juni 2012

Wees voorzichtig als je liefdesleven niet zo soepeltjes verloopt…

“Heeft zijn status veranderd van in een relatie naar vrijgezel”


Facebook is namelijk in staat om te voorspellen hoe gelukkig je bent in je relatie. Maar ook hoe tevreden je vriend of vriendin is en wanneer de meeste kans op het verbreken van je relatie bestaat. 

Uit de gegevens van Facebook blijkt dat warm weer en zonneschijn mensen een rusteloos gevoel geven. Het voorjaar en de zomer vertonen een piek als breuk-seizoenen. Tenminste als je kijkt naar het updaten van hun relatie status. En het meest zijn Facebookers geneigd om hun scheiding of breuk wereldkundig te maken op vrijdag en zaterdag.

Ook profielfoto's en de aanwezigheid of afwezigheid van een relatie-status kan de status van een relatie voorspellen. Mannen die hun status plaatsen als "In een relatie” in plaats van deze leeg laten zijn meer tevreden met hun relaties. Vrouwen van wie hun partner aanwezig is op de profielfoto zijn ook meer tevreden.

WorldWideLearn verzamelde al deze bevindingen en nog veel meer uit het onderzoek van Facebook en maakte de onderstaande Infographic.

Als deze bevindingen overeenkomen met je eigen ervaringen in romantiek en Facebook,  deel dan je verhaal in de reacties hieronder. Dit kan anoniem ;)


vrijdag 15 juni 2012

De QR code: Onzin of gemiste kans?

Een mobiele revolutie


Wij Nederlanders zijn voorlopers op het gebied van online en mobiele ontwikkelingen. In ons land hebben we bijvoorbeeld het snelste internet van Europa en ruim de helft van de Nederlanders heeft toegang tot mobiel internet. De opkomst van mobiel internet biedt hiermee dus enorme kansen voor bedrijven en merken. Mobiele internetgebruikers zijn onderweg en willen snel over informatie kunnen beschikken en die eenvoudig delen via social media.

Een mooie manier om mobiele marketing in te zetten is bijvoorbeeld via een QR code. Vorig jaar schreef ik al een stuk over wat een QR code is en wat de mogelijkheden ervan zijn (Spaart u Airmiles of heeft u een eigen QR Code…?).

Nu zie ik steeds vaker QR code campagnes verschijnen, maar na het scannen van die codes beland ik op een website die niet geoptimaliseerd is voor de smartphone. Dit is dan ook de meest gemaakte fout. Zeker wanneer je je bedenkt dat 100% van de mensen die een QR code scant, dit doet met een mobiele telefoon! Verwijs dus altijd door naar een speciaal ontwikkelde mobiele versie van je website. Een mobiele website navigeert sneller doordat ie geoptimaliseerd is voor de browsers van alle huidige smartphones. De mogelijkheden van QR codes zijn echt heel groot! Het succes ervan ligt aan de manier waarop je ze inzet. Dus niet de QR code zelf, maar wat ie doet is belangrijk! 

Veel social media platformen zijn wel mobiel geschikt, denk hierbij aan Twitter, Facebook en LinkedIn. Het inzetten van een QR-code en verwijzen naar deze pagina’s werkt perfect en je klant is met slechts 1 klik fan. Een QR code kan dus pas optimaal ingezet worden als marketingtool, wanneer de boodschap en informatie gebruiksvriendelijker wordt aangeboden.

Kijk ook eens op www.PromApp.nl

dinsdag 12 juni 2012

Facebook ‘Dislike’-knop zorgt voor problemen


Vind ik NIET leuk!


Veel mensen vragen zich af waarom de Dislike button er nog niet is. Facebook heeft daar een heel duidelijk antwoord op: “Dit komt omdat Facebook vindt dat de mogelijkheden voor misbruik te groot zijn. Er zijn verschillende manieren waarop een afkeer zou kunnen worden geïnterpreteerd. Het moet namelijk niet zo zijn dat pestkoppen en homofoben een Dislike-knop kunnen gebruiken om iemand lastig te vallen.”

Duidelijk lijkt mij…

Nu ontvang ik (en velen met mij) de afgelopen weken dagelijks meerdere verzoeken op Facebook, waarin ik word opgeroepen om de Facebook Dislike button te installeren. “Lekker makkelijk, dan kan je ook dingen niet leuk vinden”

Als ik iets NIET leuk vind zijn het dit soort app-verzoeken!

Maar ik zal je uit de droom helpen; personen die de Facebook Dislike-knop denken te installeren, verspreiden in hun netwerk automatisch dit verzoek en installeren een gevaarlijk  javascript op hun computer!

Wanneer je op de link klikt waarmee je “zogenaamd” de Facebook Dislike button kunt activeren, wordt je gevraagd de bewuste gevaarlijke code te kopiëren naar je adresbalk. En ja hoor, het kwaad is geschiedt. Hiermee forward je het scamware-bericht naar al je vrienden. Nu zijn er dus al miljoenen mensen met de “Enable Facebook Dislike Button” in aanraking geweest.

NIET INSTALLEREN DUS!

O ja, “Wie heeft mijn profiel op FB bekeken” is een zelfde soort scamware bericht!


maandag 11 juni 2012

Het lek is nog niet gevonden...

De meest gebruikte wachtwoorden op LinkedIn


In navolging van mijn voorgaande blogpost over de gelekte LinkedIn wachtwoorden, heb ik onderstaande infographic geplaatst. Aan de hand van de gekraakte wachtwoorden zie je hier een overzicht met de meest gebruikte wachtwoorden op LinkedIn.

Staat jouw wachtwoord ook in de lijst? Als dat het geval is dan is het zeker raadzaam om je wachtwoord direct te wijzigen! De lijst bevat namelijk uiterst zwakke wachtwoorden. Klik hier voor tips over het samenstellen van een goed wachtwoord. 

Overigens heeft LinkedIn haar beveiliging wel verbeterd. Het is nog niet duidelijk hoe men aan de wachtwoorden is gekomen. Met andere woorden; het lek is nog niet gevonden. Tenminste, LinkedIn heeft het in ieder geval nog niet bekend gemaakt.



Inplannen die status updates!

Facebook status updates inplannen


Door: Pieter Remers

Sinds een week of twee is het mogelijk om status updates in te plannen binnen Facebook zelf! Dit kon via tools zoals Tweetdeck en Hootsuite al veel langer, maar het nadeel hiervan is dat je dan alleen tekst kunt opnemen in je post.

Door deze nieuwe optie binnen Facebook kun je nu een volledige status update inplannen inclusief foto's en video's!

Klik links onder de update op het klokje.




Vervolgens kun je eerst het jaar en vervolgens de maand, dag en tijd opgeven.


Twee opmerkingen hierbij:
  1. Het bovenstaande werkt nu alleen nog voor bedrijfspagina's en niet voor persoonlijke pagina's.
  2. Het inplannen van status updates is handig, maar wees wel alert op eventuele reacties, reageer hier wel direct op indien dat nodig is. 

woensdag 6 juni 2012

Wachtwoord veranderen en nooit meer gebruiken!


LinkedIn- wachtwoorden op straat!

Door: Frank Mulder

Een bestand met versleutelde wachtwoorden van 6,5 miljoen LinkedIn-accounts is gelekt. Nu wordt iedereen door iedereen geadviseerd om het LinkedIn wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Uiteraard is dit een goede eerste stap en is dit iets wat je eigenlijk al regelmatig moet doen. 

Aangezien LinkedIn nog niet heeft aangegeven of het lek waardoor de wachtwoorden zijn verzameld is gevonden en gedicht, bestaat theoretisch de kans dat ook je nieuwe wachtwoord wordt achterhaald. Het is dus raadzaam om je wachtwoord ook te wijzigen nadat LinkedIn het lek heeft gedicht. 

Voor de volledigheid, je LinkedIn wachtwoord kun je aanpassen door met je muis je naam rechtsboven aan te wijzen, kies in het menu dat verschijnt Instellingen. Vervolgens moet je waarschijnlijk eerst je huidige wachtwoord invoeren om de Instellingen-pagina te openen. Vervolgens klik je op Wijzigen achter het woord Wachtwoord



vrijdag 1 juni 2012

De consument is mobiel, nu de ondernemer nog!

PERSBERICHT – Elst 1 juni 2012

Mobiele websites installeren als app

Het aantal mobiele internetgebruikers stijgt explosief! - en zal alleen maar toenemen. De verwachting is dat in 2014 meer mensen via hun mobiel op internet surfen, dan vanachter de PC. Iedereen wil onderweg, met zijn smartphone, snel informatie van Internet halen of zijn eigen bijzonderheden via de sociale media wereldkundig maken. Ondernemers blijken hier echter niet op in te spelen terwijl zij de beste papieren hebben om hier optimaal van te profiteren. PromApp introduceert mobiele websites die niet alleen de look & feel hebben van een app, maar ook nog eens te installeren zijn op de smartphone.

Uit onderzoek van Compuware blijkt dat 40% van de mobiel-internetgebruikers problemen ondervindt met zakelijke websites. Het merendeel van de bezoekers (66%) stoort zich aan het langzame laden van websites. Dergelijke problemen zorgen er volgens het onderzoek voor dat 46% van de bezoekers op zoek gaat naar een concurrerende website. Daarnaast zal 35% van de bezoekers de ‘problematische website’ links laten liggen en doet 33% geen aankoop bij een niet goed functionerende website. 

Tevens heeft de mobiele gebruiker een andere informatiebehoefte. Deze is eerder op zoek naar contactgegevens en korte informatieve teksten. PromApp zorgt ervoor dat websites sneller laden waardoor een tragere internetverbinding, zoals 3G, geen probleem veroorzaakt. Daarnaast is de layout geoptimaliseerd voor het kleinere scherm van de smartphone. 

PromApp maakt voor mobiele websites gebruik van de laatste technologieën. Er wordt een speciale versie van de website gemaakt die de look & feel heeft van een app, snel laadt en voldoet aan de informatiebehoefte van de mobiele gebruiker. Denk hierbij aan het direct kunnen bellen van telefoonnummers, het bepalen van de route naar het bedrijf en toegang tot social media.

Het grote voordeel ten opzichte van een app is dat de mobiele website wordt ontwikkeld voor de internetbrowser van de smartphone. Hierdoor is de mobiele website geoptimaliseerd voor alle smartphones. PromApp hoeft dus niet voor ieder platform een aparte app te ontwikkelen. De mobiele website hoeft niet gedownload te worden vanuit een “App Store”, maar is direct te benaderen via de browser van iedere smartphone.

Door de technologieën die PromApp gebruikt, worden websites ontwikkeld die de voordelen van beide werelden samenvoegen; het gebruikersgemak van een app en de flexibiliteit van een mobiele website!

Nieuwsgierig geworden? Surf met uw mobiele telefoon naar www.degesprekspartners.nl of naar www.promapp.nl.

U kunt ook onderstaande QR codes inscannen.
De Gesprekspartners

PromApp













Over PromApp

Onder de naam PromApp ontwikkeld De Gesprekspartners resultaatgerichte mobiele websites voor de zakelijke en particuliere markt. De Gesprekspartners heeft als doelstelling om organisaties volledig te begeleiden in het effectief en kostenbesparend gebruik maken van social media. Kortom, een trainings- en adviesbureau dat MKB Nederland ondersteunt bij het succesvol opzetten en onderhouden van sociale netwerken en overige internetpromotie.