vrijdag 18 november 2011

Een slimme Facebook-actie

Maar 79 dorpsgenoten en toch 10.000 likes...
Vanochtend las ik een opmerkelijk bericht op Bright.nl. In Zwitserland ligt het bergdorpje Obermutten en dat heeft met een Facebook-actie meer dan 10.000 likes binnengehaald!
Obermutten heeft maar 79 inwoners, 1 kerk en 1 hotel. De burgemeester wilde meer toeristen naar het dorpje trekken. Maar hoe doe je dat? Anno 2011 zet je hiervoor social media in. 

Iedereen die de Facebook-pagina van Obermutten “leuk vind”, wordt uitgeprint en op het activiteitenbord in het dorp opgehangen. Maar het is zo’n groot success geworden dat het activiteitenbord niet groot genoeg was, dus de pulieke ophanging werd uitgebreid naar muren van huizen. De teller staat nu op 11.516 en hiermee heeft het dorpje meer fans dan grote steden als bijvoorbeeld Helsinki. De actie loopt nog steeds en iedereen in het dorp helpt mee.  Heb je geen geld voor wintersport in deze tijd van finaciele crisis, maar wil je toch gezien worden in Zwitserland wordt dan hier fan van Obermutten: Facebookpagina Obermutten… Bedenk wel, hoe je dit thuis uit gaat leggen… “Ik word publiekelijk opgehangen in Zwitserland….”. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten