donderdag 6 oktober 2011

Steve is dood, lang leve Steve!

Door: Pieter Remers

Steve is niet meer, hij overleed vannacht op 56 jarige leeftijd. We wisten dat dit eraan zat te komen en toch komt het nieuws altijd hard binnen. Maar wie is de man die de wereld aan zijn voeten kreeg met Apple?

Sommige mensen vereerde Steve Jobs als een god, andere verafschuwde hem door de legendarische verhalen over zijn grootse woedeaanvallen en slechte gedrag.
Toch is het moeilijk te geloven dat een man verantwoordelijk is geweest voor een revolutie in de computerindustrie in de jaren zeventig en tachtig (met de Apple II en de Mac), in animatiefilms in de jaren negentig (met Pixar), in digitale ...muziek begin deze eeuw (met de iPod en iTunes) en de mobiele telefonie de afgelopen vijf jaar (iPhone).

Eind dit jaar zou de enige geautoriseerde en volledige biografie van Steve Jobs verschijnen dat
Walter Isaacson, met Job’s volledige medewerking schreef. Isaacson heeft de afgelopen drie jaar exclusieve en unieke gesprekken gevoerd met Jobs zelf, zijn familie, vrienden, maar ook met collega's bij Apple en zijn concurrenten. Hierdoor beschrijft hij een realistisch beeld van de mens Steve Jobs.

Jobs werkte volledig aan dit boek mee, maar hij vroeg geen enkele zeggenschap over wat erin zou komen te staan. Hij wilde het zelfs niet eens lezen voordat het in de winkel zou komen te liggen.

Naar aanleiding van het overlijden van de voormalig Apple-frontman heeft Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum laten weten dat de autobiografie van Jobs eerder verschijnt dan gepland.

Al op 24 oktober a.s. zal het boek wereldwijd te verkrijgen zijn en ik kan niet wachten… Even een nieuw kerstcadeautje verzinnen…


Steve bedankt! We zullen je missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten