maandag 2 april 2012

"Kijk, dit doe ik met liefde en plezier!"

Vrijwilligerswerk als de X-Factor!


Door: Pieter Remers


“En een bijbaantje of vrijwilligerswerk vermelden op je LinkedIn-profiel, heeft dat zin…?” Een vraag die we onlangs kregen van een cursist. Natuurlijk heeft dat zin. Waarom zou vrijwilligerswerk niet gelden als werkervaring?

Als je bijvoorbeeld medewerker bent van een administratiekantoor en in je vrije tijd ben je voorzitter van de lokale voetbalclub, dan kun je gerust je leidinggevende vaardigheden toevoegen aan je profiel. Juist door dit soort vaardigheden toe te voegen aan je profiel, word je des te interessanter voor je klanten, relaties en toekomstige werkgevers.

Naar mijn mening heeft het vermelden van vrijwilligerswerk een grote toegevoegde waarde. Stel je bent werkeloos, maar je bent wel actief als vrijwilliger bij een non-profit organisatie, school of zorginstelling. Zou deze inzet niet de doorslag kunnen geven wanneer je ‘concurreert’ met een vergelijkbare kandidaat voor die ene baan? Sollicitanten worden immers constant met elkaar vergeleken.

Hieronder heb ik een paar screenshots geplaatst voor het toevoegen van vrijwilligerswerk:

Ga naar "profiel bewerken" en klik onder het eerste blok op "Gedeeltes toevoegen". 




Onderstaand scherm komt dan naar voren en klik hier op “Toevoegen”












Selecteer "Ervaring in vrijwilligerswerk & liefdadigheidswerk". Klik op "Toevoegen" en vul de velden in die voor jou van toepassing zijn.



2 opmerkingen:

  1. Een andere belangrijke reden om vrijwilligerswerk op te nemen in je profiel is omdat het iets zegt over je persoonlijkheid, over wie je bent als mens. Vrijwilligers zijn betrokken, zijn niet alleen met zichzelf of hun carriere bezig en hebben geen 9-tot-5 mentaliteit. Minstens zo belangrijk als de kennis, vaardigheden en ervaring waarover je beschikt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mee eens @hbuskens! Bedankt voor je waardevolle toevoeging!

    BeantwoordenVerwijderen