vrijdag 30 september 2011

Spotify op jouw Facebook pagina?

Door: Frank Mulder

Onder de Spotify-gebruikers is er veel discussie over de verplichte link met Facebook. In het kort komt het erop neer dat wanneer je muziek afspeelt met Spotify, dit allemaal zichtbaar is voor je Facebook-vrienden. Mogelijk wil jij dat als Spotify gebruiker niet omdat niet iedereen hoeft te weten naar welke muziek je luistert. Aan de andere kant kan het zijn dat jij als vriend van een Spotify gebruiker niet je timeline gevuld wilt hebben met status-updates van Spotify. Gelukkig is er wat aan te doen.

Voorkomen dat Spotify status update kan plaatsen op jouw Facebook:

1. Klik op de Facebook site op het driehoekje rechts van de optie Startpagina in de bovenste blauwe balk.
2. Selecteer Accountinstellingen in het menu dat verschijnt.
3. Klik in de linkerkolom op Toepassingen.
4. Klik op Spotify in het App Settings venster. Onderstaand een overzicht van de rechten die de Spotify-toepassing standaard heeft:5. Bij Deze app kan ook: kun je door op de kruissjes te klikken bepaalde rechten van de toepassing ontnemen.

Voorkomen dat je timeline volloopt met Spotify status updates van vrienden:

1. Bij een Spotify status update klik je aan de rechterzijde van de update op het pijltje naar beneden. Er zal een klein menu verschijnen met een aantal opties:  2. Klik op Verwijder Spotify om te voorkomen dat je de status updates van Spotify in je timeline ziet.

  Zoals je in het tweede screenshot kunt zien worden niet alle afgespeelde nummers een-voor-een als status update geplaatst,  maar worden ze gegroepeerd.


  Zelf ben ik een actieve Spotify gebruiker en heb ik de Spotify de rechten ontnomen om  iets op mijn Facebook pagina te plaatsen.

  Wat vind jij van de koppeling tussen Spotify en Facebook?


  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten