woensdag 18 december 2013

Er liep net een man door de straat met alleen een kerstmuts op!!!

Wat is dit nu weer?

Het duurde even maar er is weer een Facebook “spel” gaande. Het afgelopen jaar hadden we hier al mee te maken. Maar toen was het uitgangspunt een “goed doel” Pink Ribbon.

Vrouwen plaatste toen massaal berichtjes plaatste op Facebook over een vakantiebestemming en / of drankgebruik. De uitleg daarvan tref je hier: Vrouwen massaal op vakantie!? en hier: Zijn alle vrouwen aan de drank?!

Nu zie je regelmatig een vreemde zin voorbijkomen die totaal niet past bij die betreffende vrienden. De mogelijke zinnen:

1) “Ik geef toe ik draag herenondergoed/ damesondergoed!!"
2) “Ik ben stiekem Justin Bieber fan!!”
3) “Ik heb vandaag een politieagent schofterig uitgescholden!!”
4) “Ik ben vandaag bij de Mac in kots uitgegleden!”
5) “Er liep net een man door de straat met alleen een kerstmuts op!!!”

Wanneer je op een dergelijk bericht reageert met een opmerking of een “like” krijg je onderstaand bericht en “moet” jezelf ook een vreemde zin posten.

“Hallo, je bent in de val gelokt, dit is een spel. Omdat je op mijn status reageert of hem geliket hebt, moet je één van de volgende zinnen op je profiel zetten: ‘Ik draag graag herenondergoed/damesondergoed!!’, ‘Ik ben stiekem fan van Justin Bieber!!’, ‘Ik heb vandaag een politieagent schofterig uitgescholden!!’, ‘Ik ben bij de Mac in de kots uitgegleden!’, ‘Er liep net een naakte man door de straat met alleen een kerstmuts op!!!’. Maar niks verklappen he?”
Veel plezier!!!

donderdag 12 december 2013

Dit kun je niet laten lopen!

Wauw! Een nieuwe iPad voor € 18,- 


Na een wat langere werkdag zat ik eindelijk op de bank met de voetjes omhoog om eens even het nieuws door te nemen. Op de site van De Gelderlander (had ook een andere site kunnen zijn) zag ik de volgende advertenties:


Deze advertenties worden aangeboden door Ligatus en staan dus niet alleen op de website van De Gelderlander, maar ook ING, Ziggo, KPN, Eneco en de Staatloterij behoren tot hun klanten kring.

Een nieuwe iPad verkocht voor € 18,-. Gelijk schoten er twee dingen door mijn hoofd: “Ik wil nog wel het dubbele betalen!” en “Dit kan niet waar zijn!”. Om beide gedachten een kans te geven ging ik even op onderzoek uit. 

Klik!

Door op de advertentie te klikken kom je op de volgende pagina: 



Tja, ik wil ook wel weten hoe ik 95% bespaar op een iPad of iPhone. Heb ik we zelf niets aan dan kan ik grof geld verdienen door het door te verkopen! In de “blogpost” heeft de zogenaamde schrijfster dezelfde gedachten: “Dit kan niet waar zijn, dit moet ik onderzoeken!” . Vervolgens doet ze uitgebreid uit de doeken dat het echt werkt. Ik kan niet wachten…. 



Ze geeft zelfs aan dat als ik op “onze exclusieve link” link klik ik dezelfde korting krijg. Huh? Ze schrijft een blog in de ik-vorm en opeens heeft ze het over “onze link”. Werkt zij soms voor….? Bestaat zij eigenlijk wel…?

Lezerreacties

Onder aan de post staan de volgende “lezerreacties”:


Verschillende personen geven positieve reacties. Dat moet dus allemaal wel kloppen, toch? Toch? Eens even klikken op een van de profielen; Nigel. Er gebeurd niets. Reginald. Weer niets. Glyn. Ook niets. Eens reageren op een van de reacties om te kijken of dat wel gaat. Weer gebeurd er niets. Niets blijkt te werken; de Home-knop niet, de social media knoppen rechtsboven niet. De “Vind ik leuk”-links niet. Niets! Nou ja, de links naar MadBid natuurlijk wel ;)

Lees eens de echte gebruikerservaringen op bijvoorbeeld Tros Radar of op Fok. Op deze laatste wordt ook kort aangegeven hoe het werkt. Je moet eerst credits kopen om te kunnen bieden. Elk bod kost een of meerdere credits en wanneer je een bod doet is dit altijd 1 cent hoger dan het voorgaande bod. 

Terug naar de "blogpost" Dit is dus een 100% advertentie die er uitziet als een “eerlijke” gebruikers ervaring. Pure misleiding dus. 

Kortom; als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het ook te mooi om waar te zijn. Lees goed, denk goed na en double check bij twijfel. 

Niets is wat het lijkt.

woensdag 11 december 2013

Buzzwords van 2013

De meest gebruikte woorden in LinkedIn profielen

Door: Frank Mulder

Het jaar 2013 loopt weer ten einde dus verschijnen er weer de bekende jaaroverzichten, zo ook van LinkedIn. De onderstaande infographic toont de meest gebruikte "buzzword" in LinkedIn profielen. 

Wereldwijd is het woord "responsible" het meest gebruikt in LinkedIn profielen. Op enige afstand gevolgd door "strategic". Ondanks dat alleen de Engelstalige profielen geanalyseerd zijn, is ook gekeken naar de meest gebruikte worden in bepaalde landen. In de meeste landen was sprake van een en dezelfde top 3: "responsible", "strategic" en "effective".

Ondanks deze overeenkomsten waren er ook een aantal uitzonderingen: zo is Nederland het enige land waar het woord "sustainable" in de top 10 staat.